13 Temmuz 2015 Pazartesi

Pipetle kıvırcık saç yapımı

Doğru okudunuz pipet ile sadece bir şeyler içmek için kullanmayacaksanız bu yazıyı okuduktan sonra  saçlarınızı kıvırcık yapmak için kullanacaksınız. Hemde öyle böyle değil :)
Ben kıvırcık saçlara bayılıyorum. Galiba şöyle bir şey var saçı düz olanlar benim gibi kıvırcık saç istiyor çok dalgalı olanlarda ellerinden düzleştirici düşmüyor.
Benim saçların çok kısa olduğu için bu yöntemi saçlarım biraz daha uzadıktan sonra yapacağım şimdi yapsam fotoğraftaki gibi kısacık kıvırcıklar olur.
Saçlarınıza zarar vermeden çünkü makineleri kullana kullana saç çok yıpranıyor değil mi?
Pipet kullanırsanız hem saçınıza zarar vermezsiniz hemde kıvırcık saçlarınız olur.
Sizin için gerekli olan malzemeler ise sadece pipet, birde tel toka gerekli

Fikri çok beğendiniz ama evde pipet yok diye üzülmeyin olur mu?

Gelelim nasıl yapıldığına ilk önce saçlarınızın tamamını hafifçe ıslatın bu şekilde kolay şekil alacaktır. Sonra çok az saçınızı alın ve pipetle dolayın pipetin saçınızda durabilmesi için tel tokalar ile tutturun ya da küçük plastik bebek lastikleri ile de yapabilirsiniz. Gece yapmadan önce yaparsınız pipetlerle birlikte uyursunuz sabah kalktığınızda da kıvırcık saçlarınız olur. 

İnternet de bulduğum video ile seyrederek de yapabilirsiniz. 


Sonuç pipetle yapılmış kıvırcık saçlar 

DIY: Hırkaların Dirseklerini Süsleme

İnternette bulduğum bu fikirleri sizlerle de paylaşmak istedim. Hem bu şekilde hırka ya da kazağın önü boş olsa da dirseğe  küçük dokunuşlarla bambaşka bir hale getirebilirsiniz. Benden söylemesi :)
Üç fikir sunuyorum sizlere hangisini beğenirseniz onu yapabilirsiniz. Çok da zamanınızı almaz çıkan sonuç ise bence mükemmel 


                                                                           
Sadece büyükler için değil küçük çocukların hırkalarına ayrı bir hava katmak için sevdiği hayvanları yapabilirsiniz. Gerekli olan malzeme ise keçe 
Hangi hayvanı yapmaya karar verdiyseniz o renklerde keçe alıp sonra da hırkanın dirseğine dikebilirsiniz. İşte bu kadar kolay

Hırka veya kazakların dirseklerine keçeden istediğiniz renklerde kalpler yapabilirsiniz. Çok tatlı durmuyor mu? Tabi burada kazak derken ince olursa daha güzel olur. 

 Diğer Blog TIK TIK 

Sevdiğiniz renklerde paletli kumaş alıp kazakların dirseğine istediğiniz şekli verebilirsiniz. Benim en beğendim üç numara oldu sizler hangi numaraları beğendiniz?  Gerekli Malzemeler ise Paletli kumaş, kumaşın renginde iplik,     makas ve kazak veya hırka gerekli paletli kumaşı referans aldığımız şekilde iki tane kesiyoruz. Sonra da kazak veya hırkanın dirseğini hazırlamış olduğumuz istediğimiz şekilde kestiğimiz paletli kumaşı dikiyoruz.                 
İstediğiniz renklerde paletli kumaş kullanabilirsiniz.


Yorumlarınızı merak ediyorum. İnternette bulduğum fikirleri nasıl buldunuz?

Facebook Sayfama da Beklerim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...