8 Eylül 2014 Pazartesi

Lahana Dolması Yapımı


Bizim mutfakta neler pişmiş :)
Lahana dolması yapılışı
İlk önce malzemelerimizden başlayayım.
Olmazsa olmazımız lahana tabi ki :)
Lahana Dolmasının İç Malzemeleri
2 adet büyük boy soğan
1.5 su bardağı pirinç
1.5 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı nane
300 gr kıyma

 Anlatmaya başlayayım. Lahanayı alıyoruz. 


Onları yaprak yaprak ayırıyoruz.


Bir tencereye su kaynatıyoruz. Yan tarafına da süzgeçli bir kap.
Su kaynayınca lahanaları azar azar tencereye atıyoruz.3 veya 4 dakika suda bekletiyoruz.Lahanayı suya koyduktan 1 dakika sonra lahanayı suyun için de ters çeviriyoruz.Olduktan sonra da yan taraftaki süzgeçli kapa geçiriyoruz.Bu işlemi hepsi için yapıyoruz.


Lahanalar kaynıyor.


Kaynayan lahanaları süzgeçli bir kaba alıyoruz.


Lahanaları hepsini bu şekilde yapıyoruz.
Lahanalar soğumaya bırakıyoruz. Bizde o arada lahananın iç malzemesini hazırlıyoruz.
Bir tencereye zeytinyağ ekliyoruz hafif ısınmaya başlayınca da iki adet büyük boy soğan ekliyoruz.
Soğanlar diriliğini kaybetmeye başlayınca da kıymayı ekliyoruz.

Kıymalar öldükten sonra da 1 veya 1.5 kaşık salça ekliyoruz sonrada karıştırıyoruz.Yıkadığımız pirinçleri ilave ediyoruz.En son baharatlarımızı ekliyoruz.
Sonra da dolma sarar gibi sarıyoruz.
Tencereye yaptığımız lahana dolmalarını dizmeden önce tencerenin altına bir kat lahana yaprakları koyuyoruz.
Lahanalar ile dolu tencereyi ocağa atmadan önce tencerenin ortasına kadar içme suyu koyuyoruz.Bir kaşık da salça koyuyoruz tencereye lahanalara biraz renk versin diye yaptık.


Bu da pişmiş hali Afiyet Olsun :)





Facebook Sayfama da Beklerim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...