25 Mart 2015 Çarşamba

Bunları biliyor muydunuz?


Yeni bir köşe oluşturmaya karar verdim ilginç hoşuma giden bilgileri bundan sonra Bunları biliyor muydunuz? köşesinde paylaşayım istiyorum. Bugünde sizlere Turkcell logosundaki değişimler hakkında bilgi vermek istiyorum. Okulda Turkcell ile ilgili çalışmamız oldu sunum için biraz bir şeyler araştırdım ilginç değişik şeyleri sizlerle de paylaşmak istiyorum.

1994 yılında, Turkcell’in ilk sembolü olan "Sinyal Bebek" ünlü grafik sanatçısı Mengü Ertel tarafından tasarlanmıştır. Gövdesinin alt bölümü tavşan(tavşanın hızını), üst bölümü salyangoz(antenleriyle iletişim kurma özelliği vurgulanmakta) şeklindeki sembolü dikkat çeker. 





 Cellocan 1994 yılından bugüne kadar logoda değişikliklere uğramıştır. Yukarıda da görüldüğü gibi ilk Cellocan karakterinin tüm bedeni logoda görünür basık, küçültülmüş gibidir, 2001 yılında ise daha ince, sempatik karakterini daha çok belli eden, 2005 yılında ise gövdesi ortadan kalkmış sadece üst bölümü olan papyonu kalmış Cellocanu görüyoruz , günümüzde Cellocan’ın sadece antenleri Turkcell logosunda

 2011 yılı logoda değişiklik yapılmıştır.Yeni Turkcell logosunda  Güneş ve Cellocan'ın antenleri karşımıza çıkıyor.



Facebook Sayfama da Beklerim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...